Szarvasbőgés hallgatás kisvonatozással
2019. szeptember 22. írta: Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület

Szarvasbőgés hallgatás kisvonatozással

A CSALÁDI KÖR Egyesület hagyományos őszi kirándulása idén Kaszóra vezetett, ahol még éppen sikerült elcsípnünk a méltán híres kaszói szarvasbőgést, amely minden évben augusztus végétől szeptember közepéig tart.

kaszoikirandulas11.jpg

Idegenvezetőnkkel egy rövid kisvonatozással kora este érkeztünk meg az erdő szélére, ahonnan mivel természetvédelmi területen folytattuk utunkat, egy igazán érdekes ismeretterjesztéssel bővített kellemes séta után értük el az ingoványos Baláta-tó partját.

kaszoi_kirandulas_foto_bbm.jpg

kaszoikirandulas8.jpg

Az ott található kilátóról a festői szépségű erdőt, míg az onnan az ingovány felett vezető kis gyalogjáró végéről pedig csendben maradva a túlpartról hallható, a szarvasbikák hatalmas erejét hűen visszatükröző szarvasbőgést csodálhattuk meg.

kaszoikirandulas4.jpg

dscf6774_1.jpg

dscf6773_1.jpg

Vissza felé már sötétben kellett sétálni, telefonokkal és lámpákkal megvilágítva az erdei utat a kisvonatig, és mire vissza is értünk, már fényes csillagok díszítették a szeptemberi égboltot.

kaszoi_kirandulas.jpg

Kirándulásunkat egy jó hangulatú vacsora zárta a Főherceg Fogadóban, stílusosan vadételekkel, szarvassülttel és kacsacombbal.

Páhy Norbert

A kiránduláson készült további fotók >>> Facebook oldalunkon! 

 

* * *

Kedves Érdeklődő!

Szeretnél többet tudni rendezvényeinkről?
Szeretnél elsők között részletes infót kapni programjainkról?

Kérd a CSALÁDI KÖR-LEVELET! 
>>> Az űrlapot jobb oldalt az oldalsávban találod!

Szeretnél csatlakozni egyesületünkhöz?
>>> KATTINTS IDE! Szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr5315406440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása