Visszatekintő 2023
2023. december 22. írta: B. Balaskó Mária

Visszatekintő 2023

A Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület 2014. évi megalakulása óta igyekszünk olyan programokat, eseményeket megvalósítani, ahol minden korosztály megtalálja a tartalmas kikapcsolódás lehetőségét. Ebben az évben is erre törekedtünk.

Január elején Újévköszöntő összejövetelünket az Európa Parkban tartottuk. A karácsonyfa bontással egybekötött eseményre érkezőket jó hangulat, ínycsiklandó illatok, finomságok és kellemes beszélgetés várta.

Február végi Éves közgyűlésen beszéltük és terveztük meg a 2023. év egyesületi programjait, eseményeit, pályázati lehetőségeit.

Már nyolc éve, hogy hagyományteremtő szándékkal megszerveztük az első medvehagyma túránkat. Nagyszerűen sikerült, így nem véletlen, hogy azóta minden tavasszal (kivéve a covidos időszakot) programjaink része.

Húsvétra hangoló családi délutánunkon ünnepi dekorációkat készítettünk. Igazán elragadó húsvéti kosarak, tündérkertek, különleges alkotások születtek!

tunderkert_keszites.jpg

Sikeres pályázatunknak köszönhetően júniusban Tolnába indultunk vártúrára, ...

4_1.jpg

... szeptemberben Baranyába indultunk vártúrára.

vartura_2023_09_23.jpg

Adventre hangolódás jegyében már 4. alkalommal hívtuk közös karácsonyfa díszítésre településünk lakóit. Bár az időjárás nem volt túl kegyes, a Kaposújlaki Templom előtt és a Dózsa utcai buszmegálló mellett felállított fenyőfákból csodaszép karácsonyfák lettek!

karacsonyfa_diszites1_2023_12_03.jpg

karacsonyfa_diszites_2023_12_03.jpg

 „Adventi ünnepi ablakok” címmel ablakdíszítő versenyt is hirdetettünk. Az eseményen bárki részt részt vehetett kaposújlaki háza utcafronti ablakának ünnepi díszbe öltöztetésével.

boldog_karacsonyt.jpg

Programjainkat egyesületi tagdíjakból, Kaposújlak Község Önkormányzatának támogatásával, valamint pályázatok segítségével tudjuk megvalósítani. A pályázatok megírása nem kevés időt és energiát igényel tőlünk, és van, hogy nem kap támogatást elképzelésünk, de ha nyerünk, az örömmel és elégedettséggel tölt el bennünket, mert ezáltal egyesületünk működése, stabilabb, kiszámíthatóbb, emellett programjaink színvonalát is emelni tudjuk. Így valósulhatnak meg pl. vártúráink, mellyel célunk, hogy a tagjaink megismerhessék Somogyország és a szomszédos vármegyék értékeit, természeti kincseit, épített örökségét, fennmaradt várait, látnivalóit.

Ezúton is hálás köszönet minden támogatónknak, segítőnknek, közreműködőknek!
Jövőre 10 éves lesz Egyesületünk! Tartsatok velünk 2024 évi programjainkon is
!

BÉKÉS, ÁLDOTT KARÁCSONYT ÉS
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Balazsiné Balaskó Mária
KCSKE elnök

 

Egyesületünkről, programjainkról információ:
www.csaladikor.blog.hu és www.facebook.com/csaladikoregyesulet valamint a www.facebook.com/groups/programjainkcsaladoknak csoportunkban.

Egy kis előzetes…

2024. január 13. szombat 14 óra - Művelődési Ház kisterme

ÚJÉVKÖSZÖNTŐ PROGRAM részeként: "Miről mesélnek a csontok?" - PPT vetített képes előadás, kézbe vehető régészeti tárgyakkal, demonstrációs eszközökkel valamint arcrekonstrukció bemutató a Rippl-Rónai Múzeum közreműködésével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr8718291277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása