Visszatekintő - 2022
2023. január 21. írta: B. Balaskó Mária

Visszatekintő - 2022

Január 8.
ÚJÉVKÖSZÖNTŐ DÉLUTÁN

Jól sikerült 2022. évi első rendezvényünk! A 2020-ban –hagyomány teremtő szándékkal elkezdett- Újévköszöntő összejövetelünket egy év kihagyás után, újra meg tudtuk tartani az Európa Parkban. A karácsonyfa bontással egybekötött eseményre érkezőket a hideg idő sem rettentette el. Jó hangulat, ínycsiklandó illatok, kemencében frissen sült hurka, finom tea és forralt bor, jóízű beszélgetések a régi és új ismerősökkel... Nem is kell több egy kellemes délutánhoz.

Február 26.
ÉVES KÖZGYŰLÉS

Megbeszéltük, megterveztük az év egyesületi programjait, eseményeit.

Március 19.
MEDVEHAGYMA SZEDŐ KIRÁNDULÁS

2 év kihagyás után végre újra megtarthattuk már egyesületi hagyománynak számító tavaszi kirándulásunkat, melynek befejezéseként az Európa Parkban gyűltünk össze egy kis beszélgetésre és természetesen megkóstoltuk a frissen szedett medvehagymát is egy kis zsíros kenyérrel és májkrémes kenyérrel „ízesítve”. :)

276146614_484957056612166_7849655896514885894_n.jpg

Április 20.
HÚSVÉTRA HANGOLÓ KÉZMŰVES DÉLUTÁN

Egyesületünk ünnepre hangoló délutánján sok szép kézműves csoda született. A családias, kellemes hangulatú eseményen kicsik és nagyok jól érezték magukat.

Május 28.
ZALA ÉS AZ ŐRSÉG KINCSEI - KIRÁNDULÁS

Még az időjárás is kegyeibe fogadta tavaszi kirándulásunk résztvevőit.

Elsőként az Egervári várkastélyba, Közép-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz várépítészeti emlékéhez vezetett az utunk. 

 

Majd a Pityerszeri skanzenben nem mindennapi időutazásban volt részünk.

A Bödei energiadombra is felsétáltunk, ami 2010-ben a Zala megye 7 természeti csodája szavazáson első helyezést ért el. Az Azáleás völgyet teljes pompájában sajnos nem csodálhattuk meg, mivel az idén korábban indult a virágzás, és már csak néhány növény idézte a látványt. A kirándulás mindenesetre jól sikerült!

>>> A kirándulásról szóló blogbejegyzéshez katt ide! 

>>> Még több kép Facebook oldalunkon!

Augusztus 6. szombat
NYÍLZÁPOR A KASSAI VÖLGYBEN

Egyesületünk meglátogatta a szomszédos Kaposmérő melletti Kassai Völgyben megrendezett Kassai Lovasíjász Nyílt Napot.
Az igazán forró nyári kánikula ellenére sok látogató hagyományos ősmagyar viseletben érkezett, amely már önmagában is érdekes látványosság volt.
A programban szerepelt egy közös nyílzápor lövés a győztes 907-es Pozsonyi csata emlékére, illetve lovasíjász vizsgák és különböző íjász játékok és bemutató edzések is színesítették a napot. Valamint az éppen ott edzőtáborozó nemzetközi Amazon Tábor tagja is tartottak látványos bemutatót a lovasíjász tudásukból.

Augusztus 27.
Aktív Családi Nap a Szennai Skanzenben

Egyesületünk részt vett a Zselici Ezüsthárs Natúrpark Egyesület által szervezett programon. A főzőversenyen 4. helyezést ért el csapatunk.

Szeptember 17. szombat
Keszthely - Sümeg - BALATON-FELVIDÉKI VÁRTÚRA

Keszthelyen a Történelmi Modellvasút kiállítást néztük meg, amely az egyik legnagyobb Európában. A 19–21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű mása. A résztvevők számára egy igazi élményt nyújtott, a gyerekeket és felnőtteket egyaránt elbűvölte.

kiallitas.jpg

Ezután bevettük, bejártuk a Sümegi Várat az ország egyik legszebb középkori erődjét. A vár dacolva a történelem viszontagságaival ma is impozáns látványt nyújt, ahogy a magasan kiemelkedő hegytetőről uralja környezetét.

sumegvar.jpg

A nap zárásaként a Történelmi Lovasjátékok megtekintésével zártuk a napot, melynek helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgált.

lovagijatekok.jpg

A középkort megidéző lovasjáték részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát láthattunk. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túl a szereplők jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözte.

Összességében egy nagyszerű és tartalmas nap volt, amely mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott.

November 26.
ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS
Közös karácsonyfa díszítés

Adventre hangolódás jegyében már 3. alkalommal hívtuk közös karácsonyfa díszítésre településünk lakóit. Kaposújlaki Templom előtt és a Dózsa utcai buszmegálló mellett felállított fenyőfákat az idén is ünnepi díszbe öltöztettük.

karacsonyfa1.jpg

karacsonyfa2.jpg
Sőt két éve a környezettudatosság jegyében a Templomkertbe ültetett kaukázusi jegenyefenyőnkből is szép formás kis fa lett, így az is ünnepi ruhát kapott. 
karacsonyfa1-.jpg

December 1 - 24. között
KAPOSÚJLAKI VILÁGÍTÓ ADVENTI KALENDÁRIUM

Szintén hagyományteremtő szándékkal szervezett és 2022-ben már 2. alkalommal megvalósított KAPOSÚJLAKI VILÁGÍTÓ ADVENTI KALENDÁRIUM úgy gondolom, hogy különleges karácsonyi ünnepváró hangulatot csempészett az újlaki mindennapokba. 24 család csatlakozott az eseményhez és öltöztette ünnepi fénybe utcai ablakát. Az összes ablakról készült fotó és a >>> PROGRAMJAINK CSALÁDOKNAK Facebook csoportunkban mind megtekinthető!

13_2.jpg

 * * * * * 

Programjainkat pályázati támogatásból, valamint Kaposújlak Község Önkormányzatának támogatásával, illetve egyesületi tagdíjakból, és esetenként pl. a kiránduláson résztvevők hozzájárulásával tudtuk megvalósítani.

Megállapíthatjuk, hogy 2022 évre tervezett mind a 9 programot megvalósítottuk. A programjainkra kapott visszajelzések azt tükrözik, hogy aki részt vett rajtuk, jól is érezte magát.

Ezúton is hálás köszönet minden támogatónak, segítőnek, közreműködőnek, hogy egyesületünk által szervezett  események, programok megvalósulhattak!
Folytatás következik! 
>>> Tartsatok velünk 2023 évi programjainkon is! 

Balazsiné Balaskó Mária
KCSKE elnök

 

* * * * *

Kedves Érdeklődő! 
Szeretnél többet tudni rendezvényeinkről? 
Szeretnél elsők között részletes infót kapni programjainkról?

Kérd a CSALÁDI KÖR-LEVELET!   >>>   >>>   >>>   >>>   >>>  >>>   >>>   >>>   >>>   
                                                    
Az űrlapot jobbra fenn az oldalsávban találod! 

* * * * *

Örülünk, ha úgy döntesz, hogy csatlakozol Egyesületünkhöz! 
Ha még nem vagy, de szeretnél egyesületünk pártoló tagja lenni... esetleg van olyan barátod, ismerősöd, aki egyetért céljainkkal és szívesen csatlakozna hozzánk 
>>> Belépési nyilatkozat itt letölthető!

Egyesületünk alapszabályát itt lehet megtekinteni! 
>>> Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület alapszabálya

Csatlakozz >>> Facebook oldalunkhoz is!

SZERETETTEL VÁRUNK!

 

 * * * * *

Kérdésed van?
Keress bennünket elérhetőségeink valamelyikén >>> Kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr2118048146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása