Húsvétváró CSALÁDI DÉLUTÁN - 2015.04.04.
2015. április 10. írta: Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület

Húsvétváró CSALÁDI DÉLUTÁN - 2015.04.04.

dscf3705.JPG

Kicsik és nagyok egy sok játékkal és programmal fűszerezett délután keretein belül készülődtek idén a Húsvétra a Művelődési Házban. A Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület szervezésében került sor a program lebonyolítására, ahol a szervezők igyekeztek az ünnephez tartozó hagyományok minél hitelesebb felelevenítésére.

A Családi Délután programjai a tojásfestés többféle technikájának kipróbálásával kezdődtek.

Volt tojásfestés hagymahéjban, tojásfestékben és kipróbálhatták az érdeklődők a gicázást is. A festett tojásokat is felhasználva később a gyerekek több olyan játékkal ismerkedhettek meg – például: tojásvadászat, tojáskókányolás, tojásdobáló… -, melyeket még a nagyszüleik játszottak a húsvéti ünnepek környékén. A játékokban a gyerekek nagy örömmel, kiváncsisággal és odaadással vettek részt.

A programmal párhuzamosan a Művelődési Ház udvarán összeállított állatsimogató várta az érdeklődőket, ahol nyuszikkal és kecskékkel ismerkedtek a gyerekek.

Balassa Krisztina ismét arcfestéssel örvendeztette meg a kicsiket.

Bárkinek, aki a programok során megéhezett, jutott a játékokból megmaradt főtt tojásokból készült tojáskrémes kenyérből, melyet igen nagy étvággyal fogyasztottak a résztvevők.

A nap végére mindenki új élményekkel gazdagabban tért haza és családja körében töltötte az ünnep hátralevő részét.

NPR

>>> Az eseményről még több fotó Facebook oldalunkon látható!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr237730226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása