Visszatekintő - 2017
2017. december 26. írta: Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület

Visszatekintő - 2017

Így év vége felé visszatekintve, eseményekkel teli, mozgalmas esztendőt tudhatunk magunk mögött. Vegyük sorra mi minden történt 2017-ben.

Február 17-én tartottuk egyesületünk évi rendes Közgyűlését.

Március 25-én, a harmadik Medvehagyma Túrát szerveztük Szarkavárra. Medvehagyma szedés után bemutattuk a nevezetességeket. A bátrabbak még a víztoronyba is felmerészkedhettek, hogy megcsodálják kis falunk környékét. A túra végén közös sütögetés, saját kezűleg szedett medvehagymával ízesített finomságok kóstolása és jóízű beszélgetés zárta a napot.

Április 15. - Húsvétváró Családi Délután napján esős reggelre ébredtünk. de elúsztak a felhők, délutánra még a nap is kisütött nagyszerű időt biztosítva a ünnepváró programunknak. Tojásfestéssel kezdtünk, hagyományos és modern technikákkal ismerkedtünk. Kis állatokat is lehetett simogatni. A nyuszik mellett különösen a kis kecskegidáknak volt nagy sikere. Régi népi játékot, tojásdobálót is játszottunk. Nagy volt a boldogság mikor a fémpénz beleállt a tojásba. Finom tojáskrémet is lehetett kóstolni, és a délutánt tojásvadászat zárta a gyerekek nagy örömére.

A helyi, megyei –újság, rádió, TV- mellett országos médiák is hírt adtak programjainkról.

Izőrzők Kaposújlakon - Tavasszal látogatott településünkre a Duna TV Ízőrzők című műsorának stábja, akiket a Kaposújlaki Mézeskalácsfalu híre csábított hozzánk. Így a felvétel kedvéért felépítettünk egy áprilisi "mini mézeskalácsfalut". A műsorban mézeskalács ház készítés fortélyai -a tésztagyúrástól kezdve, a díszítésen keresztül, a házikó összeállításáig is lépéről lépésre látható.

Egyesületünk az idén is részt vállalt az önkormányzati programok, rendezvények megvalósításában.
Így május 13-án, a Májusi Piknik zárásaként Retró Discót rendeztünk. A részvevők DJ lenho közreműködésével a 70-80-90-es évek nagy sikerű és feledhetetlen slágereit hallhatták és táncolhattak, nosztalgiázhattak a jól ismert dallamokra.

Június utolsó szombatján, a Kaposújlaki Falunapon gyermek kerékpáros ügyességi verseny lebonyolításával járultunk hozzá a nap eseményeihez.

Július 1-én kirándulást szerveztünk a Bárdibükki Goszthony Kúriához, a Nemzetközi Üvegművészeti Alkotótelepre, ahol megtekinthettük Goszthony Mária keramikus és festőművész emlékkiállítását. A művész egykori lakóháza és műterme 1991 óta üvegművészeti alkotótelepként működik. Az évente megrendezésre kerülő Üvegművészeti Szimpozionokon készült alkotásokból ad ízelítőt az itt látható üvegkiállítás. Aki kedvet érzett hozzá, kipróbálhatta az üvegfúvást is, amely nem mindennapi élmény volt. Miközben készültek az üvegcsodák, a bográcsban is megfőtt a finom pörkölt, amivel a nagy munkában és a nézelődésben kifáradt résztvevők éhségüket csillapíthatták.

November 18-án a bemutatóval egybekötött Mézeskalács SÜTÖD-E? programunkra is sokan kíváncsiak voltak. Kicsik, nagyok együtt gyúrtuk, sodortuk, szaggattuk az előre elkészített tésztát. Mindenki kedve szerint alkothatott, amit aztán otthon sütött és díszített. Érdekességként: 7 kg lisztet használtunk fel. J Erre az eseményre ellátogatottak hozzánk a Meglepetés Magazin munkatársai is, így a december 14-én megjelenő karácsonyi ünnepi számukban mi is ott leszünk.

A Sütödén készült mézesekből egy igazán különleges karácsonyi dekorációt hoztunk létre, mely méltó kiegészítője lett december 10 - 23. között látogatható  IV. Kaposújlaki Mézeskalácsfalunak. Az idei kiállításra „Mézeskalácsházak” valamint „Karácsonyi mézesek” kategóriában lehetett pályázni. Öröm volt végignézni a kiállított munkákon, mert mindegyik különleges, egyedi és szép! A kiállítás finom mézes illatával, a pislákoló mécsesek fényénél varázslatos látvány! Az avatóünnepség a Kultúr Találka Együttes ünnepi műsorával az ünnepváró karácsonyi teaházzal lett teljes.

Ezúton is köszönjük az érdeklődés programjaink iránt! Számítunk Rátok és szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018-ban is!

Mézeskalácsfalunkról készült videóval kívánunk
szeretettel teli BÉKÉS KARÁCSONYT és
jó egészségben, sikerekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET
minden kedves Olvasónak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr7513408861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása