Zala és az Őrség kincseinek felfedezése
2022. június 01. írta: B. Balaskó Mária

Zala és az Őrség kincseinek felfedezése

Május 28-án autóbuszos kirándulást szerveztünk Zala és az Őrség kincseinek felfedezésére.

Elsőként az Egervári várkastélyba, Közép-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz várépítészeti emlékéhez vezetett az utunk.

A berendezést, melyet ki is próbálhattunk, korfestő bútormásolatok adják, korabeli tárgymásolatokból pedig tapintható tárlatot rendeztek be.

A történelmi Magyarország többi késő reneszánsz várkastélyait makettekkel és interaktív elemekkel bővített kiállítás mutatja be.

Pityerszeri skanzenben nem mindennapi időutazásban volt részünk.

A múzeumfalu az 1700-as évek állapotát megőrizve, eredeti formájában tárja elénk a népi építészet „szeres” településformára jellemző emlékeit, mint például a kerekített ház, az emeletes kástu, vagy a kontyos ház.

Bödei energiadombra is felsétáltunk, ami 2010-ben a Zala megye 7 természeti csodája szavazáson első helyezést ért el.

„Minden ember vágyik a csodára, a csodás gyógyulásra. Talán ezt nyújtja nekünk a domb.” olvashatjuk az energiadombról Böde honlapján. Egy biztos: nyugodt, békés, természet közeli élmény, csodaszép panorámával.

Azáleás völgyet teljes pompájában sajnos nem csodálhattuk meg, mivel az idén korábban indult a virágzás, és már csak néhány növény idézte a látványt. A kirándulás mindenesetre jól sikerült!

Ha a képek nem jelennek meg, akkor >>> KATTINTS IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr8617924363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása