Adventi bonbonkészítő kurzus
2019. december 09. írta: Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület

Adventi bonbonkészítő kurzus

 A Kaposújlaki Családi Kör Egyesület fő célkitűzése, hogy a falu lakóiból összetartó családias közösséget kovácsoljon. Ehhez jó kiinduló pontnak gondoltuk a 2019. évi program összeállításakor a bonbonkészítés megismerését.

E programunk ötlete az öt éven keresztül megszervezett Kaposújlaki Mézeskalács falu felépítésének helyettesítésére merült fel, mivel a mézeskalácsozás lanyhuló részvétel mellett zajlott, közösségépítő célja helyett a marketingje sikerült jobban, olyannyira, hogy ennek révén még az országos médium felületeken is megjelent a lakóhelyünk.

Ilyen elképzelések után a közösségi oldalon és itt a blogon meghirdetett, a falunkban szórólapozott programra – miután befizettük a részvételi díjat - tizenhárman érkeztünk, vegyesen kaposújlakiak és kaposváriak 2019. november 30-án reggel.

A kurzus Mihajlovits Róbert mestercukrász vezetésével zajlott, aki  rendkívül felkészült, hiszen például jövőre is részt vesz majd a Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállításon, azaz a „szakács olimpián” a cukrász szekcióban, Stuttgartban, mint több éve mindig. Hitvallását, életútját a Somogyi Gazdaság 2017. szeptemberi számából ismerhetjük meg részletesen, amelyet a Bonis Bona azaz a Nemzeti Tehetségért díj átvétele alkalmából adott a Somogyi Hírlap újságírójának.

Először a dresszírozott és a hüvelyes bonbonok készítéséről, a csokoládé temperálásról, a bonbon hüvely öntés, töltés és talpalás részleteiről a ganache készítésről kaptunk áttekintést. Az elmélet után következett a gyakorlati kivitelezés.

A jól felszerelt műhelyben a négy csoportra oszlott társaság használhatta az összes eszközt, a csepegtető tálcától, tálaktól kezdve a sokféle bonbon formán keresztül a bonbonkiszedő villákat, spatulákat, a mikrohullámú sütőket, hűtő és fagyasztó szekrényeket valamint a hajszárítókat is beleértve. Márványlapokon dolgoztunk felváltva.

Mindenki kipróbált minden munkafolyamatot, amelyet először az oktatónk mutatott be. Mi több-kevesebb sikerrel követtük. Az egyik legügyesebb a legfiatalabb résztvevőnk volt. Végül mindenki munkája tökéletes lett.

Sok dicséretet és segítséget kaptunk a tanfolyamvezetőnktől.
Elmondása szerint jó volt velünk dolgozni, mert motiváltak voltunk.

77371363_447585405958465_8539300071496220672_n.jpg

78280653_3133424233351328_7374371436057591808_n.jpg

bonbon_keszito_kurzus_kaposujlaki_csaladi_kor_egyesulet.jpg

Az öt órás foglakozás fénypontja az öntött bonbonok formából kiütése, majd a bemutató-üveg tálcákra rendezése volt a fényképezéshez. Sok fotó és videó készült. Az elkészült bonbonokat a fotózás után igazságosan elosztottuk. Mindenkinél hozzájárul a közös családi programok színvonalának emeléséhez, hiszen ízvilága sokkal kellemesebb, mint a kereskedelemben kapható édességé.

Az írásban kapott recepteket gondosan elrakva fáradtan, de sikerélménnyel telve latolgattuk, hogy a tanultakat hogyan tudjuk majd a következő években is egyesületünk célkitűzéseinek szolgálatába állítani.

2019.12.09.

 Papp Zsuzsanna

Az eseményen készült további fotók >>> Facebook oldalunkon

 

 

* * *

Kedves Érdeklődő!

Szeretnél többet tudni rendezvényeinkről?
Szeretnél elsők között részletes infót kapni programjainkról?

Kérd a CSALÁDI KÖR-LEVELET! 
>>> Az űrlapot jobb oldalt az oldalsávban találod!

Szeretnél csatlakozni egyesületünkhöz?
>>> KATTINTS IDE! Szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladikor.blog.hu/api/trackback/id/tr8115406382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása